Walkapolis | Kuuntelukävely
1957
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1957,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kuuntelukävely

Tuike ja Simo Alitalon Kuuntelukävely on kävelykierros, joka tapahtuu ilman puhetta ja elektronisia laitteita kuten puhelimia ja kameroita. Ennen kävelyä osanottajat valmennetaan lyhyesti tapahtumaan ja ohjeistetaan keskittyneeseen kuunteluun. Kävelyn jälkeen käydään keskustellen läpi kävelyn synnyttämiä kokemuksia. Kuuntelukävelyn tavoitteena on harjoitella kuuntelemista, aktivoida kuuntelemaan omia arkisia elinympäristöjään sekä kuunnella yhdessä. Loppukeskustelussa harjoitellaan myös kuullun sanallistamista. Kävely tapahtuu osittain joutomailla ja mäkisissä maastoissa, eli osallistujien tulee varautua kunnon kävelyjalkineilla ja säähän sopivalla vaatetuksella.

 

Kuuntelukävelyn ovat suunnitelleet ja toteuttavat Simo ja Tuike Alitalo. He toteuttavat parhaillaan monivuotista taiteellista tutkimusprojektia Kuulumia, jossa tutkitaan, kartoitetaan ja vertaillaan kuulumia eri puolilla Suomea yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. (www.kuulumia.org) Simo Alitalo on äänitaiteilija joka on tehnyt installaatioita, radiotaidetta ja ääniteoksia useiden vuosikymmenien ajan. Simo Alitalon teoksia on ollut esillä ja esitetty Suomen lisäksi eri puolilla maailmaa. Tuike Alitalo on toimittaja, tuottaja ja fasilitaattori, joka viimeisten viiden vuoden aikana on keskittynyt yhteisölliseen äänitaiteeseen.

Date