Walkapolis | Geologinen kaupunkikävely
1948
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1948,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Geologinen kaupunkikävely

Walkapolis-projektin ja New Perfomance Turku -festivaalin kävely 2014

Geologinen kaupunkikävely havainnoi geologian merkitystä ja käyttöä kaupungissa psykomaantieteen ja performanssin avulla. Kävelyllä vaelletaan näennäisen päämäärättömästi kaupunkitilassa ja etsittiin geologiaa ja kauneutta sieltä, missä sitä ei luulisi olevan: bongataan kivien kätkettyjä olemuksia kaduilla ja havainnoidaan geologisten voimien hidasta mutta vääjäämätöntä etenemistä vajoavan kaupungin vanhoissa rakennuksissa. Rakennuskivien ja kauppakeskusten sisustuskivien havainnointia julkisessa tilassa voidaan pitää performanssina. Kävely aiheuttaa häiriön kaupunkikuvaan. Se on outoa käytöstä, joka saa osakseen ohikulkijoiden huomion. Ohikulkijoista tehdään yleisöä ja spektaakkeliin osallistujia.

Geologisen kävelyn opas Toni Eerola on geologi (FL) ja auktorisoitu kielenkääntäjä. Hän on työskennellyt geologina Etelä-Amerikassa, Suomessa ja Afrikassa malminetsinnässä, tutkimuksessa ja geologisessa kartoituksessa. Nykyään hän toimii erikoisasiantuntijana Geologian tutkimuskeskuksessa Espoossa ja Materia-lehden päätoimittajana.

Date