Walkapolis | Info
1926
page-template-default,page,page-id-1926,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Info

Walkapolis on koreografi-taiteilija Maija Hirvasen ja työryhmien kaupunkikävelyprojekti. Erilaisissa urbaaneissa ympäristöissä tapahtuvia kävelyitä on Hirvasen kanssa ollut valmistamassa taiteilijoita ja eri alojen asiantuntijoita.

 

Kävelyillä on mm. asetuttu huutelun kohteeksi, selvitelty kävelijöiden elämien ongelmia ja mielipiteitä, synnytetty tilapäinen katusulku ja opeteltu viheltämään sisäänhengityksellä. Jokainen kävely on uniikki, sillä kaupunkitilaa ei voi kontrolloida täysin.

 

Ensimmäiset Walkapolis-kierrokset käveltiin kymmenhenkisen taiteellisen työryhmän suunnittelemana Helsingin Juhlaviikkojen ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmassa 2013.

 

Vuoden 2014 kävelyitä valmisteli ja veti erityislaatuisista näkökulmistaan joukko erilaisia ihmisiä. Osa 2014 kävelyistä toteutui yhteistyössä Baltic Circle -festivaalin kanssa Helsingissä ja New Performance Turku -festivaalin kanssa Turussa.

 

Walkapolista tuottaa Fyysillisen Aikalaistaiteen Ystävät ry.  Walkapolista on tukenut Koneen säätiö.